Matt and Matt: Két Máté, egy közös szenvedély a gasztronómiában és élményszervezésben
A 2000-es évek vége óta együtt dolgozó, tapasztalt és elhivatott szakemberek, Boldizsár Máté és Szokolai Máté, a Matt and Matt márkát alkotják. Mindketten felsőfokú WSET képzéssel rendelkeznek, és hosszú évek óta a legmagasabb szintű gasztronómiai élményeket kínálják. Boldizsár Máté a Michelin-csillagos Salt étterem tulajdonosa és vezetője, míg Szokolai Máté az aborbolt.com és a champagneshop.hu webáruházakat irányítja, valamint a Chateau Mate borászatot is birtokolja.
Közös szenvedélyük a gasztronómia és a magas szintű vendéglátás, amelyet minden rendezvényükön a legnagyobb precizitással és kreativitással valósítanak meg. Legyen szó koncepciózus vacsorákról, bor-ételpárosításokról, vagy tematikus rendezvényekről, céljuk mindig a felejthetetlen élmény nyújtása. Az ő munkájuk nem csupán étkezésről szól, hanem egy teljes élményt ad, amely magában foglalja a hangulatot, a szervizt, és minden apró részletet.
Az interjúban most bepillantást nyerhetünk a február 15-i Marhavágás rendezvény kulisszái mögé, és megtudhatjuk, miért lesz ez az esemény igazán különleges.
A rendezvény koncepciója
Mi inspirálta a Marhavágás ötletét, és mi a rendezvény alapvető célja?
A “Matt and Matt – Champagne and Wine Event”-tel folyamatosan azon dolgozunk, hogy új perspektívákat, új koncepciókat vigyünk a magyar gasztronómia színterére. Elhivatottak, és elkötelezettek vagyunk a legjobb minőség iránt, és minél szélesebb körben szeretnénk terjeszteni a magasfokú élvezeteket, még ha néha megdöbbentő élménnyel is jelenünk meg.
Etyek és a Rókusfalvy Birtok szerepe
Miért választottátok Etyeket, mint helyszínt egy ilyen különleges rendezvényhez?
Minden szempontból szuper adottságokkal rendelkezik. Közel van Budapesthez, az ember mégis azt érzi, hogy kiszakad a megszokott hétköznapokból, a városi élettől. Fél óra alatt vidéki utazás élményt nyer vele az ember, és erre tökéletesen megfelel a jó adottságokkal, és profizmussal ellátott Rókusfalvy Birtok.
Miért esett a választás a Rókusfalvy Birtokra, és mitől teszi ez a helyszín különlegessé a rendezvényt?
Régóta figyelemmel követjük a birtok működését, és minden téren adott, hogy az esemény tényleg kiemelkedően sikerüljön. Szuper csapat, mindez vidéki idill közepette. Arról nem is beszélve, hogy például a Rókusfalvy Pinot Noir felveszi a jobb Burgundi Pinot Noirokkal a versenyt, és a többi tételre sem lehet panasz, pláne a hagyományos erjesztésű pezsgőjük is remek.
Mennyire fontos az etyeki borvidék és a gasztronómiai tradíciók szerepe az esemény sikerében?
Abszolút. Az, amit Etyek eddig letett az asztalra az elmúlt 20 évben, az országos szinten követendő példa. Remek borok, pezsgők, színvonalas rendezvények, és nem is beszélve a sok kézműves termékről. Etyek nagyjából önellátó tudna lenni, ha mi, a vendégek nem élnénk a sok földi jóval, amit adni tud. A történelmi dolgokról, hagyományokról nem is beszélve.
A rendezvény kulcsfontosságú elemei
Mik azok a must-have programok és élmények, amelyeket semmiképp sem hagyhatnak ki a résztvevők?
A Champagne brunchról nem kell többet mondani. A világ egyik legjobb dolga a késő reggel egy finom pezsgővel, és egy kiváló étellel kezdeni. Ami után jöhetnek a magasabb szintű hedonizmusok, mint például a Kistücsök étterem fehérboros pacalja, vagy a Japán A5+ wagyu steak. Mindezt utána le is tudjuk mozogni, hiszen délutántól remek buli hangulat lesz.
Mesélnél a gasztronómiai kínálatról? Milyen fogásokkal készültök, és miért különlegesek ezek?
A fogások egy része titkos, inkább gyere el, és kóstold meg. Az biztos, hogy éhes nem maradsz, és szomjas sem. Több, mint 8 féle ínycsiklandozó fogással készülünk, és idén a Salt Bakery is tiszteletét teszi, akik külön erre az alkalomra készülnek egy marha jó kenyérrel.
Mi alapján választottátok ezt a zenei stílust? Mit várhatunk a Budai House Clique-től?
Szeretünk naprakészek lenni a hangulatban is. 2016-ban, amikor elindítottuk a Chao! – Champagne and Oyster rendezvénysorozatunkat, akkor még nem értették az emberek, hogyan lehet magas minőségi gasztronomiát, high end italokkal, house zenére párosítani, de mostanra ez már trend lett. Vagy lesz. 🙂
Célközönség és hangulat
Kiknek szól a Marha Jó Buli?
Délelőtt azokat várjuk, akik gyermekkel, vagy családdal egy laza gasztro élményre vágynak, picit visszafogottabb hangulatban. Déltől már jönnek a komolyabb fogások, mint a világszínvonalú steakek, vagy a burgundi marha, akkor már belecsapunk az élvezetek középpontjába. Késő délutántól már a lazulásé, az asztal mellett lépkedős falatozásé a főszerep, majd este kezdődhet a felhőtlen szórakozás.
Hogyan teremtitek meg az egyensúlyt a gasztronómiai élvezetek és a party hangulat között?
Ahogy fentebb is említettem, a kezdéstől az esemény közepéig inkább olyan érzést teremtünk, mintha a tengerpart mellett délelőttől iszogatnál, eszegetnél, kellemes modern bár hangulattal, majd beleúszunk a táncikálásba is.
Mit üzentek azoknak, akik még nem döntötték el, hogy eljönnek-e?
Gyere! Élmény lesz! (Hogyha nem, akkor visszafizetjük a jegy árát. 🙂 )
Egyedi élmények és VIP lehetőségek
Mit kínálnak a rendezvény VIP helyszínei (pezsgőterasz, présház), és miért érdemes nagyobb társasággal érkezni?
Nagyon jó kérdés. Ez már nemzetközi szinten is a csúcsra emeli a rendezvény minőségét. Teljesen elszeparált rész, ahol csak te, és a barátaid élvezik a bulit csodálatos atmoszférában. Profi sommelier, exkluzív környezet, minden téren azon dolgozunk, hogy a vendégek itt eggyel magasabb szinten élvezzék az eseményt. A hangulat fokozása segíteni a Bollinger Special Cuvée Magnum, és az Opera Gin, mindez már érkezéskor bekészítve. Természetesen full szervizt biztosítunk, azaz bármilyen kívánsága van a vendégnek, azt teljesítjük, legalábbis, ami az étel/ital kínálatot illeti. 🙂
Hogyan illeszkednek a high-end borok, az Opera Gin koktélok és a champagne a rendezvény exkluzív hangulatához?
Ez kérdéses? Minden téren a legjobbat adjuk. 🙂
Rendezvényszervezés a kulisszák mögött
Milyen kihívásokkal jár egy ilyen összetett rendezvény megszervezése, és mi a legnagyobb öröm benne?
Rengeteg kihívással jár, pláne, ha új helyszínen, új csapattal kell nulláról dolgozni, akikkel még nem vagyunk összecsiszolódva, de azt a tapasztalatok, és az idő megoldja. Közben pedig sokat tanulunk egymástól, és a lényeg, hogy együtt visszük előre a dolgokat, hiszen a cél közös. A legnagyobb öröm az, amikor a vendégek minden téren elégedettek, és az eseményen, vagy utána azt mondják: Köszönjük, ez igazán jó élmény volt! Jövünk máskor is.
Jövő és folytatás
Tervezitek, hogy a Marha Jó Buli hagyományteremtő rendezvénnyé váljon?
Már az. 🙂
Mit vársz a februári eseménytől, és milyen élményeket szeretnétek a vendégek számára nyújtani?
Egyértelmű. Sikerüljön jól, és mindenki boldog legyen a nap végén. Teljeskörű hedonizmus jeligére.
Ha egy mondatban kellene összefoglalnád, miért marha jó buli ez az esemény, mit mondanál?
Mi csináljuk, ti élvezitek. 🙂 Gyönyörű környezet, kedves és jó fej emberek, kiváló ételek, és italok, remek zene. Mi kell még?