Fogadó és Étterem
Élményt tálalunk

Kétszeres 1. helyezett:
"Legjobb vasárnapi ebéd" kategória
Dining Guide - 2024, 2025

2002. október 25-én megnyitottuk etyeki vendéglőnket vidéken, ahol a legegyszerűbb, de kifogástalan ételeket kínáltuk. A jó borral, a friss, kiváló alapanyagokkal és egy kitűnő csapattal mára sikerült elérnünk, hogy országosan és nemzetközileg is ismertek és elismertek legyünk.

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2022-ben és 2023-ban is a Michelin kalauz által ajánlott étterem lettünk, két alkalommal (2024-ben és 2025-ben) a Dining Guide legjobb vasárnapi ebéd kategória 1. helyezettjei lettünk, illetve a nagymúltú Gault & Millau is elismerte éttermünket.

Dinning Guide
Michelinguide 2022
Michelin Guide 2023
Defend Márk, séf

Defend Márk a Rókusfalvy Fogadó konyhájának motorja – szó szerint a karrierjének kezdete óta velünk van. A szakma alapjait itt, Etyeken sajátította el, majd több elismert és Michelin-csillagos szakács mellett tökéletesítette tudását. Lépésről lépésre járta végig a ranglétrát, 2025 óta pedig már ő vezeti a Fogadó konyháját.

Ételeiben harmonikusan ötvözi a hagyományt és a kreativitást: a klasszikus etyeki ízeket modern technológiával és kifinomult tálalással kelti életre – hűen a Fogadó szellemiségéhez.

Nyitvatartás

Rókusfalvy Fogadó szerdától vasárnapig, a legjobb napokra koncentrál!

Egy pohár bor a teraszon, egy hosszú ebéd a barátokkal, egy romantikus vacsora a borvidék szívében – ezek azok a pillanatok, amikért érdemes időt szakítani.

Hétfőn és kedden mi is töltődünk, hogy a hét többi napján minden látogatás egy emlékezetes élmény legyen.

Hétfő-Kedd:

ZÁRVA: felkészülés a hét legjobb napjaira

Szerda-Szombat:

12:00-22:00

Vasárnap:

12:00-18:00

Vasárnapi családi ebéd
ajánljatunk

Egy asztal. Négy fő. Egy teljes vasárnapi ebéd 58.000 Ft-ért. És ami benne van:

nagy tál tyúkhúsleves gazdagon: cukorborsóval, sárga és fehérrépával, csigatésztával friss petrezselyemmel, főtt tyúkhússal, marha velőscsonttal, friss tormával illetve paradicsommártással

vasárnapi vegyestál, rántott csirkemell, sertéstarja flekken, grillezett hófehér sajt burgonyapürével és rizibizivel valamint uborkasalátával és házi csalamádéval

aranygaluska vaníliasodóval

az együtt töltött idő,

a hagyomány,

egy pohár borral körített nyugalom,

… és az új történetek, amelyek épp most születnek.

 

BORPÁROSÍTÁSSAL: 19.900 Ft / fő
ALKOHOLMENTES: 15.900 Ft / fő

Chef ajánlat

MÁRCIUS 5-TŐL

CURRYS KÓKUSZTEJES ÉDESBURGONYALEVES

3600 HUF

PARMEZÁN ROPOGÓSSAL (7)

SZEZÁMOS TONHAL STEAK

7200 HUF

VÉRNARANCSOS KEVERT SALÁTÁVAL (4, 7,11)

MUFLON GERINC

9200 HUF

SZARVASGOMBÁS-PECORINÓS GRATIN BURGONYÁVAL ÉS JAPÁN TŐKEGOMBÁVAL (7)

FÜGÉS-TÚRÓS RÉTES

3900 HUF

VANÍLIAHABBAL (1, 3, 7

Allergének:

1 – glutén, 2 – kagyló, 3 – tojás, 4 – hal, 5 – földimogyoró, 6 – szója, 7 – tej, 8 – diófélék,
9 – zeller, 10 – mustár, 11 – szezámmag, 12 – szulfitok, 13 – rákfélék, 14 – alkohol

Kék zóna inspirációjával

Éttermünk új ajánlatát a világ hosszú életű közösségei – a kék zónák – ihlették. Ezeken a helyeken a növényi alapú, friss, szezonális alapanyagokra épülő táplálkozás és az egyszerűség a kulcs.

Ezekben a kék zónákban nemcsak az ételek egészségesek, hanem az is, ahogyan fogyasztják őket: lassan, örömmel, közösen. Hiszünk benne, hogy az étkezés több, mint táplálkozás – egy pillanat, amit megosztunk valakivel, akivel jó együtt lenni.

EPRES-SPÁRGÁS QUINOA SALÁTA

7200 HUF

FRISS EPERREL ÉS PIRÍTOTT MANDULÁVAL (vegán)

Allergének:

1 – glutén, 2 – kagyló, 3 – tojás, 4 – hal, 5 – földimogyoró, 6 – szója, 7 – tej, 8 – diófélék,
9 – zeller, 10 – mustár, 11 – szezámmag, 12 – szulfitok, 13 – rákfélék, 14 – alkohol

Vasárnapi családi ebéd ajánlat

Emlékszünk még, amikor a gyerekkori vasárnapok nem a holnapi matekdolgozatról, hanem a délelőtti húsleves-illatból kitalálható menüről szóltak? Amikor a nagyszülőknél mindig akadt egy plusz tányér arra az esetre, ha valaki „véletlenül” betoppant? Amikor nem az okostelefon, hanem egy jól időzített szóvicc szakította meg az asztalnál ülők beszélgetését?

Mi szeretnénk, ha Etyeken újra lenne ilyen.

És az a megtiszteltetés, hogy a Dining Guide 2024-ben és 2025-ben a Rókusfalvy Fogadót a legjobb vasárnapi ebéd kategóriában díjazta, csak megerősített minket ebben az elhatározásban. Nemcsak főzünk, hanem emlékeket ébresztünk – és élményeket teremtünk. Olyan ebédet kínálunk, ami nemcsak jóízű, hanem ismerős is. Olyan hangulatot, ami újra otthonossá teszi a vasárnapokat.

Vasárnapi családi ajánlatunk 2 főre

ORJALEVES GAZDAGON

CUKORBORSÓVAL, SÁRGA ÉS FEHÉRRÉPÁVAL, EPERLEVÉLLEL, FRISS PETREZSELYEMMEL, FŐTT SERTÉSTARJÁVAL, MARHA VELŐSCSONTTAL, KONFITÁLT FOKHAGYMÁVAL FRISS TORMÁVAL ILLETVE PARADICSOMMÁRTÁSSAL (1, 3, 9, 12)

VASÁRNAPI VEGYESTÁL

RÁNTOTT CSIRKEMELL, SERTÉSTARJA FLEKKEN, GRILLEZETT HÓFEHÉR SAJT BURGONYAPÜRÉVEL ÉS RIZIBIZIVEL, VALAMINT UBORKASALÁTÁVAL ÉS HÁZI CSALAMÁDÉVAL (1, 3, 7, 12)

ARANYGALUSKA

VANÍLIASODÓVAL (1, 3, 7)

29.000 Ft / 2 fő

NAGY TÁL TYÚKHÚSLEVES GAZDAGON, MENÜ NÉLKÜL

CUKORBORSÓVAL, SÁRGA ÉS FEHÉRRÉPÁVAL, CSIGATÉSZTÁVAL, FRISS PETREZSELYEMMEL, FŐTT TYÚKHÚSSAL, MARHA VELŐSCSONTTAL, FRISS TORMÁVAL ILLETVE PARADICSOMMÁRTÁSSAL (1, 3, 9, 12)

7.900 Ft / 2 fő

Allergének:

1 – glutén, 2 – kagyló, 3 – tojás, 4 – hal, 5 – földimogyoró, 6 – szója, 7 – tej, 8 – diófélék,
9 – zeller, 10 – mustár, 11 – szezámmag, 12 – szulfitok, 13 – rákfélék, 14 – alkohol

Élményt tálalunk.

A Fogadóról

Büszkék vagyunk az eredményeinkre, de tudjuk, minden nap újra meg újra bizonyítanunk kell. Ezért is fontos, hogy mindig a tökéletességre törekedjünk.

Az Etyek környéki táj nyugalma tökéletes háttérként szolgál egy éttermünkben elfogyasztott üzleti ebédnek, egy meghitt családi eseménynek, és mindamellett tökéletes borvacsora helyszín is. Legyél Te is vendégünk, tekintsd meg a Rókusfalvy Etyek Étterem választékos étlapját, kóstold meg Chef ajánlatunkat és szezonális különlegességeinket! Az ízletes ételek mellé válassz etyeki pincészetünkből származó minőségi borkínálatunkból, hiszen igény esetén kollégáink szállást foglalnak Borhotelünkben**** és Fogadónkban.

Amennyiben a kulináris élmények mellett további szőlőközeli programokra vágysz, látogass el a sétatávolságra található etyeki Újhegyen lévő Rókusfalvy Birtokra, ahol számos szolgáltatással és eseménnyel várunk!

Reméljük, hamarosan Téged is vendégeink között köszönthetünk!

Rókusfalvy Pál és Ildikó

Húros hétvégék

Élőzene a teraszon

Egész nyáron, minden hétvégén Kardos Iván és bandája húzza a talpalávalót a Rókusfalvy Fogadó teraszán!

Térjetek be hozzánk egy pohár borra, egy jó ebédre vagy egy romantikus vacsorára.

Péntek-szombat:

18:00-tól

Vasárnap:

12:00-től

Asztalfoglalási lehetőségek
Étterem

A polgári stílusú bútorokkal berendezett étterem földszinti termeiben 32 főt tudunk fogadni. Az asztalok elrendezését igény és létszám függvényében alakítjuk.

különterem földszinten rendezvényhelyszín
Különterem

Az etyeki Rókusfalvy Fogadóban található éttermünk földszinti, belső különterme patinás, polgári hangulatban várja vendégeit. A helyiség kiválóan alkalmas kisebb létszámú (max. 14 fő) privát és üzleti események megtartására.

Emeleti különterem

A Rókusfalvy Fogadó emeleti különterme hangulatos helyszínként szolgálhat akár 45 fős, családi- és üzleti események lebonyolításához. Legyen szó akár céges csapatépítő programról vagy családi szülinapról, karácsonyról vagy húsvétról – mi minden esetben élményt tálalunk.

emeleti különterem az étteremben
Rókusfalvy szivarszoba fogadó
Szivarszoba

A Rókusfalvy Fogadó szivarszobája 12 fő befogadására alkalmas, saját kandallóval, patinás, polgári berendezéssel tökéletes helyszíne üzleti és privát megbeszéléseknek.

Éttermi kültéri terasz
Kültéri terasz

A Rókusfalvy Fogadó étterem kültéri terasza szezonálisan, nagyobb létszámú vendégtérként üzemel. Az etyeki vidékhez illeszkedő bútorzattal, mesés panorámával az etyeki dombságra. Teraszunk 80 fő befogadására alkalmas.

Tudod, élményt tálalunk.

Szolgáltatásaink

RÓkusfalvy Fogadó és Étterem Etyek

Éttermi szolgáltatások

A Rókusfalvy Etyek Fogadó és Étterem 2002 október 25. óta fogadja vendégeit. Ma már emblematikus gasztro-színtere az etyek környéki vendéglátóhelyeknek és eseményeknek, ahol a vidék romantikáját regionális alapanyagokból készült ételekkel ötvözzük. A kulináris élményt a Rókusfalvy Birtok kiváló boraival színesítjük.

A szezonális a’la carte étlapunkon felül, kóstolja meg a kéthetente megújuló, Chef ajánlatunkat. Szeretettel várjuk a 2022-ben és 2023-ban is Michelin kalauz által ajánlott éttermünkben.

Tematikus borvacsorák

Évente több alkalommal fogadjuk vendég borász és chef barátainkat, akik közreműködésével többfogásos borvacsorákat rendezünk a Rókusfalvy Etyek Fogadó és Étteremben.

borvacsora jó hangulatban

Üzleti és privát rendezvények

Üzleti és privát rendezvények megvalósítására Fogadónkban 4 különböző helyszínen van lehetőség. Különtermeink 40 főig, teraszunk csodálatos Etyekre néző panorámával 80 főig állnak vendégeink rendelkezésére. A helyszíneink mellett 2,3 és 4 fogásos menüket, kávészünet bekészítést és szállást is tudunk biztosítani Vendégeink számára.

E-busz és E-bike bérlés

A Rókusfalvy Borhotel recepcióján lehetőséget ajánlunk elektromos rásegítéses kerékpárok bérlésére, amelyekhez biztonsági és kényelmi kiegészítőket is tudunk biztosítani, valamint vezetett kerékpártúrák szervezésére is van lehetőség. Nagyobb társaság, illetve mobilitásban korlátozott vendégeink számára programjainkhoz e-busz bérlés szolgáltatás is igénybe vehető. 

Várunk Budapest szőlőskertjében

Lépj velünk kapcsolatba!

"*" a kötelező mezőket jelöli

YYYY dot MM dot DD

Megközelítés

Étterem
Cím: 2091 Etyek, Alcsúti út 4.
Asztalfoglalás: +36 20 264 6429
 
Nyitvatartás:
Hétfő-Kedd: ZÁRVA
Szerda – Szombat 12:00-22:00
Vasárnap 12:00-18:00
 
 NTAK#:
Prémium: EG19011734
Standard: PA19001048
Parkolás:

Az Alcsúti úton és a Horváth utcában kialakított parkolóink térítésmentesen használhatóak.

Szálláslehetőség
Cím: 2091 Etyek, Alcsúti út 8.
Telefon: + 36 20 558 4238
 
Nyitvatartás:
Hétfő-Vasárnap 7:00-22:00
 
NTAK#:
SZ23076118
Parkolás:

Az Alcsúti úton és a Horváth utcában kialakított parkolóink térítésmentesen használhatóak.

Borászat és rendezvényhelyszín
Cím: 2091 Etyek, Újhegy 89.
Asztalfoglalás: +36 20 938 8888
 
Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek 10:00-16:00
Szombat-Vasárnap 10:00 – 18:00
 
NTAK#:
EG19011811
Parkolás:

Az Újhegyi úton, a Birtok központi épülete előtt kialakított parkolóink térítésmentesen használhatóak.