Fogadó és Étterem - Etyek
Fogadó és Étterem
Élményt tálalunk
Kétszeres 1. helyezett:
"Legjobb vasárnapi ebéd" kategória
Dining Guide - 2024, 2025
2002. október 25-én megnyitottuk etyeki vendéglőnket vidéken, ahol a legegyszerűbb, de kifogástalan ételeket kínáltuk. A jó borral, a friss, kiváló alapanyagokkal és egy kitűnő csapattal mára sikerült elérnünk, hogy országosan és nemzetközileg is ismertek és elismertek legyünk.
Nagy örömünkre szolgál, hogy 2022-ben és 2023-ban is a Michelin kalauz által ajánlott étterem lettünk, két alkalommal (2024-ben és 2025-ben) a Dining Guide legjobb vasárnapi ebéd kategória 1. helyezettjei lettünk, illetve a nagymúltú Gault & Millau is elismerte éttermünket.








Defend Márk a Rókusfalvy Fogadó konyhájának motorja – szó szerint a karrierjének kezdete óta velünk van. A szakma alapjait itt, Etyeken sajátította el, majd több elismert és Michelin-csillagos szakács mellett tökéletesítette tudását. Lépésről lépésre járta végig a ranglétrát, 2025 óta pedig már ő vezeti a Fogadó konyháját.
Ételeiben harmonikusan ötvözi a hagyományt és a kreativitást: a klasszikus etyeki ízeket modern technológiával és kifinomult tálalással kelti életre – hűen a Fogadó szellemiségéhez.
Nyitvatartás
Rókusfalvy Fogadó szerdától vasárnapig, a legjobb napokra koncentrál!
Egy pohár bor a teraszon, egy hosszú ebéd a barátokkal, egy romantikus vacsora a borvidék szívében – ezek azok a pillanatok, amikért érdemes időt szakítani.
Hétfőn és kedden mi is töltődünk, hogy a hét többi napján minden látogatás egy emlékezetes élmény legyen.
Hétfő-Kedd:
ZÁRVA: felkészülés a hét legjobb napjaira
Szerda-Szombat:
12:00-22:00
Vasárnap:
12:00-18:00
Vasárnapi családi ebéd
ajánljatunk
Egy asztal. Négy fő. Egy teljes vasárnapi ebéd 58.000 Ft-ért. És ami benne van:
nagy tál tyúkhúsleves gazdagon: cukorborsóval, sárga és fehérrépával, csigatésztával friss petrezselyemmel, főtt tyúkhússal, marha velőscsonttal, friss tormával illetve paradicsommártással
vasárnapi vegyestál, rántott csirkemell, sertéstarja flekken, grillezett hófehér sajt burgonyapürével és rizibizivel valamint uborkasalátával és házi csalamádéval
aranygaluska vaníliasodóval
az együtt töltött idő,
a hagyomány,
egy pohár borral körített nyugalom,
… és az új történetek, amelyek épp most születnek.
BORPÁROSÍTÁSSAL: 19.900 Ft / fő
ALKOHOLMENTES: 15.900 Ft / fő
Chef ajánlat
MÁRCIUS 5-TŐL
CURRYS KÓKUSZTEJES ÉDESBURGONYALEVES
PARMEZÁN ROPOGÓSSAL (7)
SZEZÁMOS TONHAL STEAK
VÉRNARANCSOS KEVERT SALÁTÁVAL (4, 7,11)
MUFLON GERINC
SZARVASGOMBÁS-PECORINÓS GRATIN BURGONYÁVAL ÉS JAPÁN TŐKEGOMBÁVAL (7)
FÜGÉS-TÚRÓS RÉTES
VANÍLIAHABBAL (1, 3, 7
Allergének:
1 – glutén, 2 – kagyló, 3 – tojás, 4 – hal, 5 – földimogyoró, 6 – szója, 7 – tej, 8 – diófélék,
9 – zeller, 10 – mustár, 11 – szezámmag, 12 – szulfitok, 13 – rákfélék, 14 – alkohol
Kék zóna inspirációjával
Éttermünk új ajánlatát a világ hosszú életű közösségei – a kék zónák – ihlették. Ezeken a helyeken a növényi alapú, friss, szezonális alapanyagokra épülő táplálkozás és az egyszerűség a kulcs.
Ezekben a kék zónákban nemcsak az ételek egészségesek, hanem az is, ahogyan fogyasztják őket: lassan, örömmel, közösen. Hiszünk benne, hogy az étkezés több, mint táplálkozás – egy pillanat, amit megosztunk valakivel, akivel jó együtt lenni.
EPRES-SPÁRGÁS QUINOA SALÁTA
FRISS EPERREL ÉS PIRÍTOTT MANDULÁVAL (vegán)
Allergének:
1 – glutén, 2 – kagyló, 3 – tojás, 4 – hal, 5 – földimogyoró, 6 – szója, 7 – tej, 8 – diófélék,
9 – zeller, 10 – mustár, 11 – szezámmag, 12 – szulfitok, 13 – rákfélék, 14 – alkohol
Vasárnapi családi ebéd ajánlat
Emlékszünk még, amikor a gyerekkori vasárnapok nem a holnapi matekdolgozatról, hanem a délelőtti húsleves-illatból kitalálható menüről szóltak? Amikor a nagyszülőknél mindig akadt egy plusz tányér arra az esetre, ha valaki „véletlenül” betoppant? Amikor nem az okostelefon, hanem egy jól időzített szóvicc szakította meg az asztalnál ülők beszélgetését?
Mi szeretnénk, ha Etyeken újra lenne ilyen.
És az a megtiszteltetés, hogy a Dining Guide 2024-ben és 2025-ben a Rókusfalvy Fogadót a legjobb vasárnapi ebéd kategóriában díjazta, csak megerősített minket ebben az elhatározásban. Nemcsak főzünk, hanem emlékeket ébresztünk – és élményeket teremtünk. Olyan ebédet kínálunk, ami nemcsak jóízű, hanem ismerős is. Olyan hangulatot, ami újra otthonossá teszi a vasárnapokat.
Vasárnapi családi ajánlatunk 2 főre
ORJALEVES GAZDAGON
CUKORBORSÓVAL, SÁRGA ÉS FEHÉRRÉPÁVAL, EPERLEVÉLLEL, FRISS PETREZSELYEMMEL, FŐTT SERTÉSTARJÁVAL, MARHA VELŐSCSONTTAL, KONFITÁLT FOKHAGYMÁVAL FRISS TORMÁVAL ILLETVE PARADICSOMMÁRTÁSSAL (1, 3, 9, 12)
VASÁRNAPI VEGYESTÁL
RÁNTOTT CSIRKEMELL, SERTÉSTARJA FLEKKEN, GRILLEZETT HÓFEHÉR SAJT BURGONYAPÜRÉVEL ÉS RIZIBIZIVEL, VALAMINT UBORKASALÁTÁVAL ÉS HÁZI CSALAMÁDÉVAL (1, 3, 7, 12)
ARANYGALUSKA
VANÍLIASODÓVAL (1, 3, 7)
29.000 Ft / 2 fő
NAGY TÁL TYÚKHÚSLEVES GAZDAGON, MENÜ NÉLKÜL
CUKORBORSÓVAL, SÁRGA ÉS FEHÉRRÉPÁVAL, CSIGATÉSZTÁVAL, FRISS PETREZSELYEMMEL, FŐTT TYÚKHÚSSAL, MARHA VELŐSCSONTTAL, FRISS TORMÁVAL ILLETVE PARADICSOMMÁRTÁSSAL (1, 3, 9, 12)
7.900 Ft / 2 fő
Allergének:
1 – glutén, 2 – kagyló, 3 – tojás, 4 – hal, 5 – földimogyoró, 6 – szója, 7 – tej, 8 – diófélék,
9 – zeller, 10 – mustár, 11 – szezámmag, 12 – szulfitok, 13 – rákfélék, 14 – alkohol
Élményt tálalunk.
A Fogadóról
Büszkék vagyunk az eredményeinkre, de tudjuk, minden nap újra meg újra bizonyítanunk kell. Ezért is fontos, hogy mindig a tökéletességre törekedjünk.
Az Etyek környéki táj nyugalma tökéletes háttérként szolgál egy éttermünkben elfogyasztott üzleti ebédnek, egy meghitt családi eseménynek, és mindamellett tökéletes borvacsora helyszín is. Legyél Te is vendégünk, tekintsd meg a Rókusfalvy Etyek Étterem választékos étlapját, kóstold meg Chef ajánlatunkat és szezonális különlegességeinket! Az ízletes ételek mellé válassz etyeki pincészetünkből származó minőségi borkínálatunkból, hiszen igény esetén kollégáink szállást foglalnak Borhotelünkben**** és Fogadónkban.
Amennyiben a kulináris élmények mellett további szőlőközeli programokra vágysz, látogass el a sétatávolságra található etyeki Újhegyen lévő Rókusfalvy Birtokra, ahol számos szolgáltatással és eseménnyel várunk!
Reméljük, hamarosan Téged is vendégeink között köszönthetünk!
Rókusfalvy Pál és Ildikó














Húros hétvégék
Élőzene a teraszon
Egész nyáron, minden hétvégén Kardos Iván és bandája húzza a talpalávalót a Rókusfalvy Fogadó teraszán!
Térjetek be hozzánk egy pohár borra, egy jó ebédre vagy egy romantikus vacsorára.
Péntek-szombat:
18:00-tól
Vasárnap:
12:00-től
A polgári stílusú bútorokkal berendezett étterem földszinti termeiben 32 főt tudunk fogadni. Az asztalok elrendezését igény és létszám függvényében alakítjuk.

Az etyeki Rókusfalvy Fogadóban található éttermünk földszinti, belső különterme patinás, polgári hangulatban várja vendégeit. A helyiség kiválóan alkalmas kisebb létszámú (max. 14 fő) privát és üzleti események megtartására.
A Rókusfalvy Fogadó emeleti különterme hangulatos helyszínként szolgálhat akár 45 fős, családi- és üzleti események lebonyolításához. Legyen szó akár céges csapatépítő programról vagy családi szülinapról, karácsonyról vagy húsvétról – mi minden esetben élményt tálalunk.


A Rókusfalvy Fogadó szivarszobája 12 fő befogadására alkalmas, saját kandallóval, patinás, polgári berendezéssel tökéletes helyszíne üzleti és privát megbeszéléseknek.

A Rókusfalvy Fogadó étterem kültéri terasza szezonálisan, nagyobb létszámú vendégtérként üzemel. Az etyeki vidékhez illeszkedő bútorzattal, mesés panorámával az etyeki dombságra. Teraszunk 80 fő befogadására alkalmas.
Tudod, élményt tálalunk.
Szolgáltatásaink

Éttermi szolgáltatások
A Rókusfalvy Etyek Fogadó és Étterem 2002 október 25. óta fogadja vendégeit. Ma már emblematikus gasztro-színtere az etyek környéki vendéglátóhelyeknek és eseményeknek, ahol a vidék romantikáját regionális alapanyagokból készült ételekkel ötvözzük. A kulináris élményt a Rókusfalvy Birtok kiváló boraival színesítjük.
A szezonális a’la carte étlapunkon felül, kóstolja meg a kéthetente megújuló, Chef ajánlatunkat. Szeretettel várjuk a 2022-ben és 2023-ban is Michelin kalauz által ajánlott éttermünkben.
Tematikus borvacsorák
Évente több alkalommal fogadjuk vendég borász és chef barátainkat, akik közreműködésével többfogásos borvacsorákat rendezünk a Rókusfalvy Etyek Fogadó és Étteremben.

Üzleti és privát rendezvények
Üzleti és privát rendezvények megvalósítására Fogadónkban 4 különböző helyszínen van lehetőség. Különtermeink 40 főig, teraszunk csodálatos Etyekre néző panorámával 80 főig állnak vendégeink rendelkezésére. A helyszíneink mellett 2,3 és 4 fogásos menüket, kávészünet bekészítést és szállást is tudunk biztosítani Vendégeink számára.
A Rókusfalvy Borhotel recepcióján lehetőséget ajánlunk elektromos rásegítéses kerékpárok bérlésére, amelyekhez biztonsági és kényelmi kiegészítőket is tudunk biztosítani, valamint vezetett kerékpártúrák szervezésére is van lehetőség. Nagyobb társaság, illetve mobilitásban korlátozott vendégeink számára programjainkhoz e-busz bérlés szolgáltatás is igénybe vehető.
Várunk Budapest szőlőskertjében
Lépj velünk kapcsolatba!
"*" a kötelező mezőket jelöli
Megközelítés
Prémium: EG19011734
Standard: PA19001048
Az Alcsúti úton és a Horváth utcában kialakított parkolóink térítésmentesen használhatóak.
Az Alcsúti úton és a Horváth utcában kialakított parkolóink térítésmentesen használhatóak.
Az Újhegyi úton, a Birtok központi épülete előtt kialakított parkolóink térítésmentesen használhatóak.